woensdag 10 oktober 2007

Bibliotheek

Princess M. en ik zijn vanmiddag na de turnles naar de bibliotheek geweest. Het was weer moeilijk om te kiezen, maar na veel wikken en wegen is het ons toch gelukt. Vanavond werden er al twee boekjes voorgelezen na het obligate Nellie en Cezar boekje (Princess M. houdt van herhaling, dus een boekje moet altijd weken na elkaar elke avond opnieuw voorgelezen worden). Ik had beloofd om extra-lang voor te lezen omdat ze zich vandaag als een voorbeelddochter heeft gedragen . Ze vielen duidelijk in de smaak, want voor het eerst bleef Princess M. geduldig wachten tot ik gedaan had met lezen voor ze een blad omsloeg.
Het eerste boek was Geel of Groen van Becky Bloom (tekst) en David Morichon (illustraties).


Acht vriendjes bouwen een boomhuis om daarin gezellig samen de winter door te brengen. Maar welke kleur zullen ze het verven? Kikker zegt groen, kuiken wil geel. Dat wordt ruzie en bijna vechten. En het boomhuis schiet niet op, terwijl de winter nadert. Dan gebeurt er iets waardoor ze de ruzie vergeten en de handen ineen moeten slaan om voor de winter toch nog het boomhuis af te krijgen.

Het tweede boekje was Fientje en Meneer Fernandez van Patsy Backx.

Fientje doorkruist op haar step de stad. Hierbij botst ze tegen een meneer, meneer Fernandez. Al zijn boodschappen vallen door de botsing uit zijn tas, maar Fientje helpt hem alles op te rapen. Nadien merkt ze dat hij een pak koekjes vergeten is en wil hem achterna steppen. Ze komt echter een boze hond tegen die alle koekjes opeet. Meneer Fernandez, die terug opduikt omdat hij zijn koekjes terug wilt, wordt heel erg boos op de hond. Maar dan koopt hij nieuwe koekjes en eet ze samen met Fientje allemaal op.

Een heel eenvoudig, maar zeer mooi verhaal neergezet in metrische versjes. De mooie aquareltekeningen vullen het geheel perfect aan. Heel leuk om te lezen en om voor te lezen. Princess M. hield haar adem in, zo spannend vond ze het!


2 opmerkingen:

Math with Mrs G zei

Hier nog zo een dametje dat gek is op boekjes. Alleen wegens de boekenveslaving van mama worden alle boekjes gekocht ipv geleend. Alle, we lenen wel eens wat, maar uiteindelijk kopen we toch hoor.

Laatste aanwinsten hier zijn:

Princess Poppy -reeks
The Cat in the Hat van Dr Seuss
The Wind in the Willows van Kenneth Graham

Vooral The Cat in the Hat valt heel erg in de smaak, ook bij de mama :-D

Mother of a princess zei

Ik wil ook altijd alles kopen, maar omdat hier geen plaats is en al mijn andere boeken nog steeds in dozen zitten, dwing ik mezelf om af en toe toch uit te lenen. Wacht maar tot we een huis hebben waar ik een bibliotheek kan installeren :)