zondag 7 oktober 2007

Aziatische creatie met biefstuk


Variations sur le même thème:

gewokte biefstukreepjes à l'improvisation du moment.

Lekkere biefstukken met lookboter in reepjes gesneden; heel kort gewokt in Optima olie (zonnebloem- + olijfolie). Biefstuk uit de wok halen, op een bord leggen en bedekken met aluminiumfolie. Eén preistengel in julienne snijden en wokken in dezelfde olie, dan de lookboter van de biefstukken erbij. Twee wortels, één appel en één courgette in stukjes erbij en wokken maar. Wat water erbij en wokspirelli toevoegen (of rijst, Quinoa, couscous,...) en gaar laten worden. Wat kokosmelk toevoegen (ik schat zo'n 100 à 150ml) en kruiden met kerriepoeder en koriander.

Heel lekker, wat zoetig door de appel en desondanks vond Princess M. het zo slecht dat ze ervan moest kokhalzen (of deed alsof, ik heb al eerder vermeld dat het een goede actrice is).

Mister H. en ik vonden het echter super! Het ziet er op de foto niet zo geweldig uit, vind ik, maar het is echt wel het proberen waard. Je kan de appel ook vervangen door banaan of ananas of perzik uit blik. Of als je eerder van pikant houdt, laat je de appel weg en voeg je wat groene of rode kerriepasta toe.



Geen opmerkingen: