woensdag 30 januari 2008

Comfort food - part one

Om de miezerige, grijze dagen een beetje zonniger en warmer te maken, wordt er hier de laatste dagen veel comfort food gemaakt en gegeten.

Gisteren was het een overheerlijke minestrone (de foto is van internet geplukt, maar de mijne zag er ongeveer hetzelfde uit).



Eerst twee uien en twee teentjes look in wat olijfolie fruiten. Twee à drie wortels in (halve) rondjes , twee raapjes, zo'n 150 gram groene boontjes en twee aardappelen in blokjes gesneden toevoegen. Een vijftal minuutjes stoven. Een courgette in blokjes gesneden erbij, water en bouillonblokjes toevoegen en een kwartiertje laten koken. Vier verse tomaten (ontveld en ontpit) in de soep en ik doe er dan ook een blik gepelde tomaten bij. Dan nog een bokaal witte bonen (van die hele grote) en nog een paar minuutjes laten koken. Wat gemalen peterselie toevoegen en bijkruiden naar smaak.

Met spekblokjes erin is de soep nog veel lekkerder, maar ik heb toch een beetje aan de (niet zo) slanke lijn gedacht. Je kan er natuurlijk alle restjes groenten in kwijt (paprika's, bonen, selder, prei,...) en ook een restje pasta of rijst smaakt er heerlijk in.

Opdienen met vers geraspte parmezaanse kaas en knapperig stokbrood. Hmmmmm......

Geen opmerkingen: