maandag 18 februari 2008

De snelle keuken

Een receptje voor de liefhebbers van de snelle keuken: gezond, eenvoudig en altijd lekker: quiche. Dit keer maak ik een quiche met gerookte zalm en broccoli.
Men neme:
- een kant-en-klare bladerdeeg bodem: op een ovenschotel leggen en doorprikken
- 3 eieren: klutsen met kruiden naar keuze en 200ml room en ongeveer 150g geraspte kaas eronder roeren: ik neem altijd wat restjes kaas, dit keer was het Gouda, Emmenthal en Mozzarella, maar ook andere variaties zijn lekker. Handig en snel is zo'n gratin-mix.
- broccoli (ongeveer één stronk) stomen en een beetje prakken, daarna op de deegbodem verspreiden
- gerookte zalm (200g) in reepjes snijden en over de broccoli leggen
- het kaas-room-ei-mengsel erover gieten
- eventueel nog wat bijkruiden
- alles de oven in: zo'n 15 minuten op 200°

Smakelijk!

Het makkelijke aan zo'n quiche is dat hij natuurlijk heel snel klaar is en dat je al je restjes erin kwijt kan. Kindjes en volwassenen eten het graag en als je toch een overschotje hebt, is dat de volgende dag (koud of opgewarmd) nog lekkerder. Nog een voordeel: je kan er groenten in 'verstoppen' :)

Lekkere combinaties:
- broccoli met spekblokjes
- spinazie met geitenkaas
- prei met spekblokjes (of hamblokjes)
- prei met witloof en roquefort
- tomaten, courgette, look, mozzarella en parmezaanse kaas
- zalm en asperges
- champignons, tomaten en courgettes

7 opmerkingen:

Karin Kustermans zei

Quicherecepten zijn altijd welkom! Snel en lekker: de perfecte combinatie!

OOk lekker: quiche met broccoli en daarboven een laagje brie, die dan heerlijk smelt in de oven.

Mother of a princess zei

Hmmmmmmm, dat klinkt ook overheerlijk. Ik ga het zeker eens proberen... na mijn proteïnedieet :)

Karin Kustermans zei

Kom hem hier eens proeven anders ;-)

(Voor mijn dieet ;-)

Mother of a princess zei

It's a deal!

Anoniem zei

Waar is je gedicht ineens gebleven?
Is 't terug af ofzo?

Mother of a princess zei

@Zapnimf: 'k Vond het niet kunnen dat dronken schrijfsels die mijn gevoelige kant weergeven hier staan te pronken tussen de soep en de quiche ;)

Anoniem zei

Ozo.